Kösele ayakkabı alırken nelere dikkat etmeliyiz


Kösele ayakkabı seçilirken dikkat edilmesi gereken en önemli husus taban kısmıdır. Mesela yaz aylarında çok ince tabanlı ayakkabılar tercih ediliyor.

Kösele derinin işleyerek sıkıştırılmış bir hali olduğundan yağmura pek fazla dayanıklı değildir. O yüzden yağmurlu havalarda kösele ayakkabılar giyilmesi ayakkabının ömrünü çok fazla kısaltacaktır. Kösele ayakkabılar diğerlerine göre biraz daha fazla butik ve narin ayakkabılar olduğundan üç gün üst üste giyilmemesi tavsiye edilir. Mutlaka ikinci günün sonunda en az birgün dinlenerek kullanılması ayakkabının ömrünü en az 3 kat arttıracaktır.

Kış aylarında ise tercih edilecek kösele ayakkabılarda göbek enjeksiyon dediğimiz bir taban veya tam pençe dediğimiz köselenin üzerine kavuçuk veya termoplastik malzeme ile kaplı tabanlar tercih edilirse ayakkabının ömrü çok daha uzun olacaktır.

Kösele ayakkabılar daha butik daha narin ayakkabılar olduğundan saklanırken mutlaka iç kalıp kullanılmalıdır. Plastik yada tahta olarak kullanılan iç kalıplar ayakkabının rafta beklerken yaşayacağı deformasyonu minimize edeceğinden ayakkabının ömrünü uzatacak ve daha keyifli bir kullanım sağlayacaktır.

0 yorum:

Copyright © 2013 Ayakkabı Modelleri, Ayakkabı Fiyatları, Ayakkabı Modelleri ve Fiyatları